Har du någon gång funderat på att emigrera?

Thomas Byggmästar, Marita Hartvik, Doris Lindgren och Christer Blomqvist svarar denna gång på vår enkätfråga.


Thomas Byggmästar, Larsmo

Jag har flera vänner i Sverige eller Norge som trivs bra där och jag har själv vid olika tillfällen funderat på att flytta dit. Det är omväxlingen som lockar, men min fru har inte varit av samma åsikt. Det ser ut som att det kommer det att förbli en dröm, vi håller nu på att bygga vårt fjärde hus.


Marita Hartvik, Nykarleby

Nej, men i början av vårt förhållande drömde min man om att flytta till Australien. Så långt borta, kan ni tänka er? Jag är väldigt hemkär av mig så jag sade bestämt nej. När vi är ute på resor kan jag njuta av andra platser, men det är alltid skönast att komma hem. Det känns så tryggt här.


Doris Lindgren, Kantlax

Nej, men jag ska snart flytta 20 kilometer norrut till Nykarleby för att komma närmare mina syskon och syskonbarn. Jag har haft världens bästa granne där jag bor och jag hoppas vi kan fortsätta hålla kontakten trots att jag flyttar. Utlandet har aldrig lockat mig, jag trivs bra här.


Christer Blomqvist, Jakobstad

Utlandet har inte direkt lockat mig, men jag bodde 33 år i södra Finland. Jag flyttade dit i min ungdom för att spela fotboll, men jag blev kvar där av andra skäl än fotbollen. Sedan jag blev sjukpensionär har jag flyttat hem till Jakobstad igen och nu trivs jag bra här.