Oletko koskaan miettinyt siirtolaiseksi lähtemistä?Thomas Byggmästar, Luoto

Minulla on monia ystäviä Ruotsissa ja Norjassa, ja he viihtyvät siellä hyvin. Olen itsekin eri aikoina miettinyt muuttamista. Vaihtelu houkuttelee, mutta vaimoni ei ole ollut samaa mieltä. Näyttää siltä, että maastamuutto jää haaveeksi, rakennamme parhaillaan neljättä taloamme.


Marita Hartvik, Uusikaarlepyy

En, mutta suhteemme alussa mieheni haaveili Australiaan muutosta. Niin kauas, voitteko ajatella? Minä olen hyvin kotiseuturakas, joten kieltäydyin ehdottomasti. Nautin kyllä muista paikoista matkoillamme, mutta kotiin on aina ihaninta tulla. Täällä on niin turvallista.


Doris Lindgren, Kantlax

En, mutta muutan pian 20 km pohjoisemmaksi Uuteenkaarlepyyhyn lähemmäksi sisaruksiani ja heidän lapsiaan. Minulla on ollut maailman paras naapuri ja toivon, että voimme jatkaa yhteydenpitoa, vaikka muutankin pois. Ulkomaat eivät ole koskaan houkuttaneet minua, viihdyn täällä.


Christer Blomqvist, Pietarsaari

Ulkomaat eivät ole houkutelleet minua mutta asuin 33 vuotta Etelä-Suomessa. Muutin sinne nuorena pelaamaan jalkapalloa mutta jäin sinne sitten muista syistä. Sitten sain työkyvyttömyyseläkkeen ja muutin takaisin kotiin Pietarsaareen ja viihdyn täällä hyvin.