Var det bättre förr?


Seija Pulkkinen, Vetil

Jag har alltid bott här i Vetil och rört mig på samma ställen, så för min egen del har det inte ändrat så mycket. Vardagliga tjänster fanns närmare bättre förr. Jag har en tablett (surfplatta) som ger tillgång till tjänster, men det är inte alltid som jag lyckas använda dem.
Seija Pulkkinen, Vetil

Christer Sjöblom, Nykarleby

Christer Sjöblom, Nykarleby

Det beror på, vissa saker har blivit sämre och andra bättre. Stressen, att vi alltid förväntas vara uppkopplade, är en dålig utveckling. En sak som blivit bättre däremot är att vi numera har rätt bra koll på vad som händer i världen.


Ida Svanbäck, Nykarleby

Nej, det tycker jag inte. Levnadsstandarden är högre och det finns mer möjligheter för dagens unga, jämfört med när jag växte upp. Nackdelen är alla dessa sammanslagningar, vi borde tänka mer småskaligt så att den lilla människan inte försvinner i mängden.
Ida Svanbäck, Nykarleby

Leena Huusko, Vetil

Leena Huusko, Vetil

Ja, det var i alla fall tryggare. Nu finns det en massa oro i samhället och en känsla av otrygghet har spridit sig. En annan sak som blivit sämre är att allt nuförtiden ska göras på nätet. Det är lätt hänt att vi äldre personer faller av kälken.


BILDER: Karolina Isaksson