Vilken är den vackraste platsen i Österbotten?



Osmo Nissinen

 

Osmo Nissinen,
 

Ylivieska

Vasa! Det är en levande och vacker sommarstad, mycket tack vare närheten till havet. Jag besöker Vasa flera gånger per år och känner staden mycket väl efter att tidigare ha studerat och arbetat där i fyra år. Det finns också många andra fina platser i Österbotten och människorna är fina.



Emelie Wärn

 

Emelie Wärn,
 

Larsmo

I Wärnum, Esse, där jag är uppvuxen. Det ligger längs Esse å och det är mycket vackert och lugnt där. En annan bra sak med Wärnum är att jag vet vem alla är. Mina föräldrar bor kvar där och jag återvänder dit så ofta jag kan. Men jag trivs bra här i Larsmo också.





Tore Sandström

 

Tore Sandström,
 

Larsmo

Utsikten från Gertruds­bron! Åt båda sidorna. Jag bor i Eugmo så jag njuter av utsikten nästan dagligen. Det är fint där året runt, men visst är det vackrast på sommaren. Sommartid, då jag ofta är ute med båten, ser jag många vackra ställen i Larsmo skärgård, men om jag måste välja ett så blir det Gertruds.



Heli (och Leo) Jumeri

 

Heli (och Leo) Jumeri,
 

Oulainen

Hemma är den finaste platsen! Det spelar ingen roll vilken ort man bor på, så länge som nyckeln passar och man kan känna sig trygg. Vi bor i Oulainen och är nu ute på en dagsutflykt till Ylivieska. Jag har bott i Ylivieska också, men trivdes inte där. Helst skulle jag bo långt ute på landet, utom synhåll och hörhåll från grannar.


BILDER: Karolina Isaksson