Jan Malmsten on päässyt hyvin alueverkkopäällikön tehtävien alkuun Herrfors Verkossa.
Karolina Isaksson

Jan Malmsten siirtyi toiselle puolelle pöytää

Herrfors

Jan Malmsten siirtyi Herrfors Verkon alueverkko-osastolle, joka työllistää neljä työntekijää Pohjanmaalla, Hitachi ABB Power Gridsiltä, jolla on 39 000 työntekijää 90 maassa. Samalla hän siirtyi myös toiselle puolelle pöytää, tavarantoimittajasta tilaajaksi, mutta työ keskittyy edelleen sähköasemiin ja sähköverkkoihin.

”Olen työskennellyt sähköasemien suunnittelun ja käyttöönoton parissa 25 vuotta ja päässyt tarkastelemaan alaa paikallisesta, alueellisesta ja kansainvälisestä näkökulmasta. Herrfors oli yksi asiakkaistani, joten tunsin yrityksen ennestään”, Malmsten kertoo.

Malmsten on alkujaan Luodosta, mutta hän on asunut jo pitkään Mustasaaressa.

”Opiskelin ensin sähköinsinööriksi, ja myöhemmin luin työn ohella itseni kauppatieteiden maisteriksi Vaasan yliopistossa. Työskentelin ABB:llä kaiken aikaa projektitoimitusten parissa, ja alueverkkopäällikkönä tehtävänäni on ostaa ja valvoa hankkeita.”

”Meidän pieni tiimimme vastaa 110 kilovoltin verkosta, joka kattaa yli 400 kilometriä. Samalla kun uusia hankkeita toteutetaan, linjojen jokaista tolppaa ja harusta täytyy säännöllisesti huoltaa ja johtokadut pitää avoinna.”