Jesper Blomqvist viihtyy hyvin työkavereidensa seurassa ja hän tapaa heitä mielellään vapaa-ajallaankin.
Karolina Isaksson

Jesper on löytänyt punaisen langan

Hänellä on sama nimi kuin salamannopealla vasemmalla laiturilla, joka pelasi AC Milanissa, Parmassa ja Manchester Unitedissa 1990-luvulla. Hän ei itse ollut vielä syntynytkään kaimansa jahdatessa kultaa Yhdysvalloissa mutta saa jatkuvasti kuulla vanhemmilta ihmisiltä (kuten allekirjoittaneelta), että Ruotsin MM-pronssia voittaneessa jalkapallojoukkueessa oli pelaaja nimeltä Jesper Blomqvist.

”Olen kuullut hänestä monesti, mutta en ole ikinä nähnyt hänen pelaavan. Isäni (Stefan Blomqvist, Nykarleby Idrottsklubbin legendaarinen keskikenttäpelaaja, toim. huom.) on aina ollut kiinnostunut jalkapallosta, mikä ehkä vaikutti nimeni valintaan,” Jesper kertoo.

Jesper on itse pelannut juniorina jalkapalloa Nykarleby Idrottsklubbissa ja jääkiekkoa Munsala Idrottsklubbissa, mutta nykyään hän pitää kuntoa yllä juoksemalla. Ja työskentelemällä linja-asentajana Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksessa.

”Linja-asentajan työssä näkee parempiakin päiviä, mutta täytyy vain vetää kaulus ylös,” Jesper sanoo, kun tapaamme purevassa viimassa ja -10 asteen pakkasessa Turkistien uudella teollisuusalueella, pari kilometriä Uudenkaarlepyyn keskustasta pohjoiseen.

Hyytävässä pakkasessa on mukava muistella lempeitä after work -kesäiltoja Café Tullmagasinetin terassilla työkavereiden kanssa.

”Tulemme niin hyvin toimeen, että tapaamme mielellämme vapaa-ajallakin. Pääsin Uudenkaarlepyyn Voimalaitokselle kesätöihin jo vuonna 2018, ja kun sain yhtiöstä töitä noin vuosi sitten, tuntui kuin olisin tullut kotiin.”

Jesper opiskeli tässä välissä Yrkesakademin i Österbottenissa ja valmistui sähkö- ja automaatioasentajaksi. Linja-asentajan työ on tullut hänelle tutuksi ja hän on tottunut jo korkeuksiinkin.

”Sähköpylväisiin kiipeäminen jännitti aluksi, mutta olen päässyt pelosta eroon harjoittelun avulla.”

Purevassa viimassa hän kuitenkin viihtyy parhaiten maan tasolla.

TEKSTI: Johan Svenlin