Lyhyet suihkut ovat tehokas tapa säästää energiaa.
Gun-Marie Wiis

”Kaikki voivat säästää sähköä”

Herrfors Nät-verkko

Olemme pandemian aikana oppineet, että kaikkien panos on tärkeä. Niin kuin nytkin – jos kaikki suhtautuvat energiansäästötalkoisiin vakavasti, voimme parhaassa tilanteessa välttää sähköpulan.

Herrfors Nät-Verkon toimitusjohtaja Kristian Finell selittää, miten tämä on mahdollista:

”Voimme säästää paljon sähköä etenkin kriittisinä tunteina, jos kaikki tarkastelevat omaa sähkönkulutustaan. Laske sisälämpötilaa asteella, vietä vähemmän aikaa suihkussa ja vaihda vanhat loisteputket LED-lamppuihin. Arjen pienet teot ratkaisevat.”

Finellin mukaan sähköjen katkaisemisessa lyhyeksi aikaa ei ole mitään dramaattista. Konkreettisesti kyse on keskijänniteverkon sammuttamisesta, ja Herrforsin valvomossa kaikki tietävät tarkalleen, miten toimia erilaisissa skenaarioissa.

”Kaikki yksityiset kotitaloudet selviävät kahden tunnin sähkökatkosta. Jääkaappi ja pakastin säilyvät riittävän kylminä ja talo lämpimänä. Meille haasteena on onnistua viestimään tästä niin, ettei asiakkaidemme tarvitse huolehtia turhaan.”

Finell suosittelee seuraamaan tiedotusta Herrforsin kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Mahdollisesta sähköpulasta tiedottaa Fingrid.

”Nyt on hyvä aika ladata sovelluksemme. Saat sen avulla tuoreimmat tiedot ja pääset myös seuraamaan omaa kulutustasi.”