Michaela Dahlsten odottaa innolla uutta rooliaan Herrforsin HR-päällikkönä.
Eva-Stina Kjellman

Michaela on Herrforsin uusi HR-päällikkö

Michaela Dahlsten on aina ollut kiinnostunut ihmisten kehityksestä ja siitä prosessista, milloin ja miten opimme uusia asioita. Opiskeluaikoina hän haaveili koulunjohtajan urasta, mutta HR-asian-tuntijan roolissa hän on päässyt toteuttamaan itseään.

”HR-työskentelyssä täytyy olla ennen kaikkea kolme ratkaisevaa ominaisuutta: uteliaisuus ja kiinnostus ihmisiin ja viestintään, kunnioitus kaikkia kohtaan ja kyky nähdä asioita eri näkökulmista.”

Dahlsten kertoo pitävänsä ihmisten kanssa työskentelyn tuomasta vaihtelusta ja siitä, että jokainen päivä tarjoaa uusia haasteita. Osaamisen kehittämisen ja rekrytoinnin parissa työskennellessään hän on myös oppinut paljon itsestään ja ennen kaikkea siitä, miten eri lailla me ihmiset toimimme.

”Minun tehtäväni on yrittää täyttää erilaiset tarpeet, jotta kaikki viihtyisivät mahdollisimman hyvin.”

Viihtyvyys on nykypäivänä monille ratkaiseva seikka. Uudet työnhakijasukupolvet eivät mieti oman osaamisensa myymistä vaan pikemminkin sitä, mitä työpaikka voi tarjota heille.

”Viihtyvyydessä on myös kyse työnantajabrändäyksestä. Jos meillä on työssä kivaa, sanoma leviää ja meistä tulee houkutteleva työpaikka”, hän sanoo.

 

Aiemmassa työpaikassaan Mirkalla Michaela Dahlsten työskenteli suuremmassa HR-tiimissä, mutta Herrforsilla hän astuu uuteen rooliin ainoana HR-vastaavana. Hänen ensimmäisenä haasteenaan on tutustua uuden viihtyvyyskyselyyn tuloksiin. Tällä tavalla hän toivoo oppivansa tuntemaan organisaation ja saavansa käsityksen siitä, mihin asioihin on tärkeintä tarttua.

”Odotan myös innolla eri yksiköiden kanssa työskentelyä. On aina haasteellista olla fyysisesti läsnä eri paikoissa, mutta etätyöskentely on opettanut meille paljon ja antanut kokemuksena monia hyviä asioita.”

Michaela toivoo tulevaisuudessa voivansa tarjota henkilöstölle osaamisen kehittämistä ja koulutusta, mitkä ovat hänen pedagogisen taustansa ansiosta erityisen lähellä hänen sydäntään.

 

Michaela Dahlsten


Kuka: Uusikaarlepyyläinen, jolla on yleisen kasvatus­tieteen tutkinto Åbo Akade­mista. Vapaa-ajalla hän harrastaa juoksua ja voimaharjoittelua. ”Paras tapa tyhjentää pää rankan työpäivän jälkeen.”
 

Tausta: Kuluneet neljä vuotta Mirkan HR-asiantuntijana, vastuualueena osaamisen kehittäminen. On myös työskennellyt Uudenkaarlepyyn Arbiksen vt. rehtorina, Kehittämisyhtiö Concordiassa ja Vaasan ammattikorkeakoulussa.
 

Tällä hetkellä: Helmikuusta lähtien Herrforsin uusi HR-päällikkö.

 

Michaelan vinkit työntekijöiden viihtymiseen


1. Kohtaa kaikki

 

2. Tee asioita yhdessä.
 

3. Tartu vaikeisiinkin asioihin matalalla kynnyksellä.
 

4. Tue vapaa-aikaa eduilla, jotka hyödyttävät hyvinvointia, kulttuuria ja liikuntaa.
 

5. Tarjoa kehitysmahdollisuuksia ja koulutusta – halukkaille.
 

6. Pidä hauskaa työssä!

TEKSTI: Sonja Finholm