Oletko koskaan harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä?duvi_180419_0220_webb

Tuomas Malkamäki, Ylivieska

Olen, aika paljonkin. Olen graafikko, ja oman yrityksen perustaminen on tällä alalla suhteellisen yleistä. Mieluiten tietenkin haluaisin toimia työntekijänä. Yrittäjillä on paljon erilaisia maksuja ja työtä täytyy tehdä paljon, jotta yritys pysyy pinnalla. Suurin etu on tietenkin, että voi olla oman itsensä herra.


duvi_180419_0225_webb

Jonna Selin-Salmela, Ylivieska

Ei, sitä en ole koskaan harkinnut. Työskentelen hoitoalalla, jossa työpaikkoja kyllä riittää. Tuttavapiirissäni tai suvussani ei ole yhtään yrittäjää, ja kun joku puhuu taloudesta ja veroista, se on minulle täyttä hepreaa. Olen ymmärtänyt, että yrittäjyys on aika stressaavaa ja vaatii kovaa työtä.


duvi_180518-1_0044_webb

Elisabeth Eklund, Larsmo

En, minusta on niin helppoa ja mukavaa mennä töihin klo 8 ja lähteä kotiin klo 16 eikä töitä tarvitse viedä mukanaan kotiin. Palkka tulee tilille kerran kuukaudessa. Olen palkanlaskija ja ollut samassa työpaikassa nyt 15 vuotta. Yrittäjänä toimimisessa on varmasti omat etunsa, mutta työntekijänä oleminen sopii minulle parhaiten.


duvi_180518-1_0051_webb

Ove Byggmästar, Larsmo

Kyllä, olen yrittäjä. Perustin runsaat kaksi vuotta sitten oman yhden miehen yrityksen, Oves Byggtjänst, kun yhtiö, jossa työskentelin, teki konkurssin. Olen toiminut rakennusalalla vuodesta 2003 ja käytän alihankkijoita isoissa hankkeissa. Aion pitää kesällä 2–4 viikon loman, suunnilleen yhtä pitkän kuin aiempinakin vuosina.