Perinteiset sydämentahdistimet voidaan ehkä korvata pienellä kapselilla.
Wikipedia

Sydämenlyönneistä energia tahdistimeen

Tahdistin voi tulevaisuudessa saada virtansa sydämenlyönneistä ja näin toimia ”ikuisesti”, jos Göteborgissa nyt meneillään oleva hanke onnistuu.

Ympäristön pienimuotoisen energian talteenotto on parhaillaan kattavan kehitystyön kohteena. Tunnettuja esimerkkejä ovat itsensä vetävät rannekellot ja aurinkokennoilla toimivat taskulaskimet.

Muita ideoita ovat kengät, jotka ottavat talteen kävelyn liike-energian, lattiat jotka hyödyntävät kitkaenergiaa, ja kalvolla varustetut seinät, joissa tuuli liikuttaa kalvoa.

Göteborgin esimerkissä sydämen liikkeet saavat pienet jouset värähtelemään, ja tämä mekaaninen työ muutetaan sähköenergiaksi ns. pietsosähköisen materiaalin avulla.

Parillakymmenellä luonnossa esiintyvällä mineraalilla on tämä ominaisuus, ja niitä käytetään yleisesti elektroniikkatuotteissa.

Perinteisesti tahdistin sijoitetaan leikkauksessa solisluun alapuolelle, ja sieltä sähköimpulssit johdetaan elektrodin kautta sydänlihakseen.

Tulevaisuudessa riittää, jos sydämen sisälle asennetaan pieni kapseli, joka saa käyttövoimansa sydämenlyönneistä. Näin toteaa göteborgilainen Rise Acero -tutkimuslaitos Forskning & Framsteg -lehdessä julkaistussa artikkelissa.