Käyttöpäällikkö Heikki Savolainen viihtyy uudessa työssään Vetelissä.
Karolina Isaksson

Uusi käyttöpäällikkö polkee seudun teitä

VETELIN ENERGIA
Heikki Savolainen muutti kesäkuussa Veteliin uuteen käyttöpäällikön työhönsä. Hän opetteli tuntemaan seutua pyöränsatulasta käsin viettäessään arki-iltojaan polkemalla ristiin rastiin seudun teitä ja metsäpolkuja.

”Täällä on paljon asfalttiteitä. Vetelissä on kaunista luontoa, aika erilaista kuin Kainuussa ja Lapissa, joissa olen asunut suurimman osan elämääni”, hän sanoo.

Hän on aiemmin työskennellyt mm. Tornionlaakson Sähkössä, Kainuun Voimassa ja Kemijoki-energiakonsernissa, joten hänelle on kertynyt laajaa energiaosaamista.

”Olen täälläoloni aikana ehtinyt jo todeta, että Vetelin Energian alueen sähköverkko ja voimalat ovat hyvässä kunnossa. Meillä on menossa joukko hankkeita, joilla ylläpidetään ja edelleen vahvistetaan niitä.”

Viikonloppuna hän istuu autoon ja ajaa kotiseudulle Hyrynsalmelle, 350 km Vetelistä koilliseen, jossa vaimo ja nuorempi poika vielä asuvat. Vanhempi poika on aikuinen ja jo muuttanut kotoa.

”Kotona on myös monenlaista askaretta odottamassa tekijäänsä. Metsää täytyy hoitaa, ja kun ehdin, ruuvailen mielelläni autoja”, Heikki Savolainen kertoo.