Driftchefen Heikki Savolainen trivs på nya jobbet i Vetil.
Karolina Isaksson

Nya driftchefen trampar gärna i terrängen

VETELIN ENERGIA
I juni flyttade Heikki Savolainen till Vetil för att börja sitt nya arbete som driftschef. Han lärde känna trakten från cykelsadeln, när han tillbringade sina lediga vardagskvällar med att trampa runt längs vägar och skogsstigar.

”Det finns gott om asfalterade vägar här. Vetil har en fin natur, ganska olik Kajanaland och Lappland, där jag bott största delen av mitt liv”, säger han.

Han har tidigare arbetat bland annat på Torniolaakson Sähkö, Kainuun Voima och energikoncernen Kemijoki, vilket gett honom en bred kompetens inom branschen.

”Under den korta tid jag varit här har jag kunnat konstatera att elnätet och kraftverken i Vetelin Energias område är i gott skick. Vi har en rad projekt på gång för att underhålla och ytterligare förstärka det.”

Till veckosluten sätter han sig i bilen och kör till sina hemtrakter i Hyrynsalmi, 350 kilometer nordost om Vetil, där frun och yngre sonen bor kvar. Äldre sonen är vuxen och utflugen.

”Hemma på gården finns också en hel del sysslor att utföra. Skogen behöver skötas och när jag hinner gillar jag att renovera bilar”, berättar Heikki Savolainen.