Ähtävän keskustassa sijaitseva vanha toimisto- ja varastorakennus on ohittanut parasta ennen -päivänsä. ”Rakennamme uutta, jotta saamme lisätilaa, etenkin sähkönjakelutoimintaamme varten”, selittää Esse Elektro-Kraftin toim.joht. Ingvar Kulla.
Karolina Isaksson

Uusi päämaja rakenteilla Ähtävälle

Esse Elektro-Kraft muuttaa ensi kesänä uuteen päämajaansa. Raikas uusi konttori parantaa henkilöstön työympäristöä ja helpottaa päivittäistä työtä.

Esse Elektro-Kraft joutuu vielä yhden talven kestämään ahtaita tilojaan Ähtävän keskustassa, mutta ensi kesänä yhtiö muuttaa uuteen rakennukseen. Seinät ja katto nousevat syksyllä tontille, joka sijaitsee vastapäätä Esse Elektro-Kraft Arena -jalkapallohallia.

Yhtiö pääsee muuton myötä myös lähemmäs Umforsbackan sähköasemaa, joka on noin kilometrin päässä uudisrakennuksesta.

”Rakennuksen on tarkoitus olla muuttovalmis kesäkuussa, jopa ruohomatto ja reunakivet paikallaan”, sanoo Esse Elektro-Kraftin toim.joht. Ingvar Kulla.

Uudet tilat on suunniteltu yhtiön toiminnan mukaan, ja niiden on tarkoitus helpottaa sekä sähköverkon päivittäistä huoltotyötä että akuutteja korjaustilanteita. Seinät eivät ole vielä paikallaan, mutta seisomme tulevan sisäänkäynnin kohdalla ja Ingvar Kulla osoittaa pohjaratkaisun eri tiloja.

”Tuohon tulee aula, tuohon toimistotilat, kokoushuone, kahvihuone ja sosiaalitilat ja kauimmaiseksi varasto ja autotalli.”

Uudessa rakennuksessa on lisäksi paremmat tilat Esse Elektro-Kraftin omalle valvomolle, jossa on väkeä vain oman sähköverkon laajoissa häiriötilanteissa.

”Sähköverkon valvonta hoidetaan aiempaan tapaan pääasiassa Katternö-ryhmän valvomossa Pietarsaaressa.”

Rakentamiseen ryhdyttiin, koska nykyinen toimisto- ja varastorakennus ei täytä yhtiön tarpeita.

”Meillä on ollut ahtaat ja epätarkoituksenmukaiset tilat monta vuotta. Aloitin yhtiössä 10 vuotta sitten, ja jo silloin tilat olivat nähneet parhaat päivänsä. Viime kesänä meillä oli ajoittain 30 astetta sisällä, ja silloin jo myös työteho kärsii.”

Yhtiön 11 työntekijästä yhdeksän työskentelee Ähtävällä ja kaksi Kortesjärven toimistossa. Muutto ei koske suoraan Kortesjärveä. Henkilöstö, varasto ja koneet saavat omat tilansa uuteen päämajaan.

”Nykyinen ratkaisu on sähkönjakelun osalta tarkoittanut aika lailla ylimääräistä ajoa, koska olemme säilyttäneet osaa laitteista Hattarin varastossa. Nyt saamme kaikki – autot, trukin, mönkijän, perävaunut, kaapelivaunut ym. – yhteen paikkaan”, Ingvar Kulla toteaa.

TEKSTI: JOHAN SVENLIN