Anna Nordberg ja Sven Ek ovat yhtä mieltä siitä, että Kengon kylän sähkön- ja vedenjakelun kapasiteettia on lisättävä.
Karolina Isaksson

Uusia johtoja Kengoon

UUDENKAARLEPYYN VOIMALAITOS
Kengon kylän oma vesiyhtiö on toimittanut asukkaille vettä vuodesta 1966, mutta nyt vesihuoltoa on parannettava vastaamaan kysyntää. Uudenkaarlepyyn Voimalaitos toimittaa vettä Kengon pumppaamoon, ja sieltä sitä jaellaan edelleen tiloille vesiyhtiön omaa vesijohtoverkkoa pitkin.

”Kapasiteetti ei enää riitä meille, jotka asumme jakeluverkossa kaikkein kauimpana. Tällaisella tilalla kuluu keskimäärin 7 kuutiometriä vettä vuorokaudessa, lämpiminä päivinä kaksinkertainen määrä, ja on äärimmäisen tärkeää tietää, että eläimille on riittävästi vettä”, sanoo vesiyhtiön puheenjohtaja Sven Ek.

Kengon kylässä on myös aika parantaa sähköverkkoa niin, että ilmajohdot korvataan maakaapeleilla. Kylässä rakenteilla olevat uudet navetat lisäävät alueen sähkönkulutusta, ja siksi sähköverkkoakin on vahvistettava. Samalla kun sähköverkkoa kohennetaan, avautuu mahdollisuus liittyä suoraan Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen vesijohtoverkkoon.

”Kyseessä on parin kilometrin osuus, jossa vesijohdot kaivetaan kaksi metriä maanpinnan alle, mutta sähkökaapeli sijoitetaan metrin syvyyteen”, sanoo Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen LV-suunnittelija Anna Nordberg.