1 | 2017

Videor från Katternögruppen

 

<
>

Min energi – Röster om personliga kraftkällor

 

Tilde Hellund

Jag såg en plansch i skolan för många år sedan om att Pedersöre FF skulle starta ett flicklag för min årgång. Det var kul från första träningen, och även om jag hållit på med många olika idrotts­grenar, bland annat gymnastik, ishockey och ridning, har fotboll alltid varit roligast.

Kvällen före match brukar jag ibland ha svårt att somna. Jag blir nervös för en massa olika
saker, inte minst inför prov i skolan. Inom fot-bollen har jag fått träna på att hantera min nervositet. Jag vet att det släpper när matchen kommit igång. Samma sak händer när jag börjat skriva ett prov, nervositeten släpper.

Kallelsen till landslagslägret gav mig en stor energikick och en ännu starkare träningsmotivation. Jag har alltid drömt om att få spela i lands­laget.Om jag någon gång får dra på mig lands-lagströjan – ja, då först kommer jag att vara nervös.

Osmo Ojala

Jag har en ganska jämn energinivå som jag upprätthåller genom att röra på mig själv och röra mig bland människor. Vardagsmotion får jag genom trädgårdsjobb under sommarhalvåret och snöskottning under vintern. Det är belönande på många sätt och jag hör till de få som faktiskt gillar att städa hemma, för att resultatet blir så synligt. Förr när jag skulle skriva ledare om något komplext fenomen, tog jag ofta en promenad. När jag kommit till Järviseutu-huset hade resonemangen vanligtvis fallit på plats.

Ibland är det trevligt att titta på när andra rör på sig. Jag tillbringar rätt mycket tid som bänkidrottare på lokala fotbollsmatcher.

Här i Jakobstad avhandlar jag aktuella händelser i två olika kaffegäng, och i somras deltog jag och min fru i en stor Rotary-konferens i Hamburg. Roliga, slumpartade möten med människor ger mig väldigt mycket energi. Att följa med sonens trebarnsfamilj likaså.

Maria Sorvisto

Jag visste ungefär vad som väntade mig när jag började på nya jobbet, men jag har ändå överraskats av att det händer så otroligt mycket just nu i Ylivieska. Min kalender är ofta fulltecknad med möten och åtaganden, men det är lätt att ha en hög motivation på arbetet när man får jobba i en stad som växer och mår bra.

▼ Visa fler... ▼