Ähtäväläiset ovat saaneet seurata paljon kaivuutöitä kesällä.
Karolina Isaksson

Ähtävän keskustassa uusitaan linjoja

Esse Elektro-Kraft

Ähtäväläiset joutuivat kesällä sietämään laajoja kaivuutöitä, kun Esse Elektro-Kraftin ponnistelu maakaapelin osuuden lisäämiseksi saavutti Ähtävän keskustan. Maahan on kaivettu yhteensä noin 3,7 km edestä 20 kilovoltin korkeajännitekaapelia, joka on osittain korvannut vanhat ilmajohdot.
Osuuspankin edessä on nykyään myös suurempi muuntoasema, joka nostettiin paikalleen heinäkuun lopussa. Lisäksi keskustaan on asennettu muutama pienempi muuntoasema. Työ on edennyt aikataulun mukaisesti, ja asentaja Kjell Enqvist ryhtyy kytkemään uusia linjoja syksyllä. Kaiken on tarkoitus valmistua vuodenvaihteeseen mennessä.

”Muutamia tolppia täytyy vielä pystyttää paikkoihin, joista maakaapeli nousee ylös, mutta muuten kaikki alkaa olla paikoillaan”, hän kertoo.

Työt Ähtävän keskustassa ovat osa suurempaa maakaapelihanketta, jonka tarkoituksena on täyttää Energiaviraston vaatimus enintään kuuden tunnin sähkökatkoista taajamissa.

”Seuraavaksi kaivamme linjat Kullaa ympäröivälle alueelle ja kohti Ytteresse skolaa”, kertoo hankejohtaja ja kehityspäällikkö Simon Kanckos.