RAITTIISSA ILMASSA. Dennis Fleen on oppinut pukeutumaan jäätäviin tuuliin ja paahtavaan aurinkoon.
Karolina Isaksson

Odottaa vauhdikasta kesää

Esse Elektro-Kraftissa on koko kevään väreillyt sähköä ilmassa. Se purkautuu kesäkuun toisena lauantaina. Silloin Dennis Fleen ja neljä muuta yhtiön työntekijää asettuu Pullukka Runin lähtöviivalle Kuopiossa juoksemaan puolimaratonin. Pullukka Run on koomikko Sami Hedbergin viihteellinen koko päivän liikuntakonsepti.

”Olemme harjoitelleet erillämme mutta voineet seurata toistemme lenkkejä Sportstracker-treenisovelluksella. Siitä näkee, mitä matkoja ja aikoja toiset ovat juosseet. Minä olen tainnut treenata tähän mennessä eniten, mutta pomo (Ingvar Kulla, toim.huom.) on myös ollut tosi aktiivinen”, Dennis Fleen sanoo.

Dennis ei hermoile. Hän on hölkännyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti 10 viime vuotta ja nyt hionut kuntoaan ensimmäistä puolimaratonia varten.

”Tavoiteaikani on 1:50, mutta radalla on varmaan useita mäkiä, jotka vievät voimia.”

Itseään vastaanhan sitä kilpaillaan.

Moottoripyöräily on Denniksen toinen suuri mielenkiinnon kohde. Hän lomaili kaksipyöräisellä Norjassa viime kesänä, ja elokuun ensimmäisellä viikolla pyörä kääntyy jälleen länttä kohti.

”Vuoristoteiltä avautuu upeat näkymät. Ajamme Ylläksen kautta Tromssaan, sieltä alas Mo i Ranaan ja sitten Uumajasta laivalla yli. Ajomatkaa tulee 2 500–3 000 km”, hän arvioi.

Dennis on alkanut viihtyä linja-asentajan työssään yhä paremmin siirryttyään Esse Elektro-Kraftille syksyllä 2009.

”Olin aluksi vähän epävarma, miltä vuoden ympäri ulkona työskentely tuntuisi, mutta nyt en vaihtaisi sisätöihin. Eri vuodenaikoina on vähän eri työtehtäviä, ja se tekee työstä mukavan vaihtelevaa.”

TEKSTI: Johan Svenlin