PALJASTAVAT LUVUT. Aiemmat sähkökustannustiedot perustuvat keskiarvoihin eikä niitä tule käsittää laskutuksen pohja-aineistoksi, Robert Ståhl muistuttaa.
Karolina Isaksson

Pysy selvillä kulutuksesta

Herrfors

Paljonko kotonasi kului sähköä viime vuoteen verrattuna? Johtuiko se ulkolämpötiloista vai perheen sähkönsäästökampanjasta? Ja mitä sähkö maksoi? Monet sähköasiakkaat arvostavat mahdollisuutta seurata kotitalouden sähkönkulutusta, ja Herrfors on nyt päivittänyt palveluun uusia helppokäyttöisiä toimintoja. Herrforsin asiakkaat saavat kesällä käyttöönsä myös uuden mobiilisovelluksen.

”Asiakkaat voivat verrata esim. helmikuuta 2016 edellisvuoden samaan kuukauteen ja tutkia, paljonko sähköä he käyttivät tiettynä ajankohtana. Omasta kulutuksesta saa havainnolllista tietoa vuorokausi- tai tuntitasolla”, kertoo Herrforsin IT-päällikkö Robert Ståhl.

Hän toivoo asiakkaiden esittävän mielipiteitä ja toiveita toiminnoista, jotta sovellusta voidaan kehittää jatkossakin.

”Olemme nähneet, että yhä useammat seuraavat omaa kulutustaan aktiivisesti, etenkin ne, joiden sähkösopimus on sidottu sähköpörssin spot-hintoihin.”

Kulutustietoihin pääsee käsiksi Herrforsin verkkosivuilta, joille ensin kirjaudutaan kulutuspaikkanumerolla ja asiakasnumerolla.