I FRISKA LUFTEN. Dennis Fleen har lärt sig hur man klär sig för att klara isande vind och gassande sol.
Karolina Isaksson

Fartfylld sommar väntar

Det har legat en spänning i luften hela våren på Esse Elektro-Kraft. Andra lördagen i juni kommer urladdningen att ske. Då ställer sig Dennis Fleen och fyra andra från bolaget på startlinjen i Pullukka Run i Kuopio för att springa halvmaraton. Pullukka Run är komikern Sami Hedbergs koncept med en heldag av underhållning och motion.

”Vi har tränat på skilda håll, men kunnat följa varandras löprundor på träningsappen Sportstracker. Där ser man vilka sträckor och tider de andra sprungit. Jag tror jag är den som har tränat mest hittills, men chefen (Ingvar Kulla, red. anm.) har också varit mycket aktiv”, säger Dennis Fleen.

Någon nervositet känner han inte av. Han har joggat mer eller mindre regelbundet de senaste tio åren och nu inför sin första halvmara toppat formen.

”Jag siktar på en tid kring 1:50 men räknar med att det finns en del backar längs banan som tar på krafterna.”

Man tävlar ju mest mot sig själv, brukar det heta.

Hans andra stora hobby är att åka motorcykel. Förra sommaren semestrade Dennis på två hjul i Norge och första veckan i augusti bär det av västerut igen.

”Det är häftiga vyer längs bergsvägarna. Vi åker upp via Ylläs till Tromsø, därifrån ner till Mo i Rana och sedan över med båten från Umeå. Det kommer att bli 2 500–3 000 kilometer”, räknar han.

I arbetet som linjemontör har Dennis börjat trivas mer och mer sedan han började på Esse Elektro-Kraft hösten 2009.

”I början var jag osäker på hur det skulle bli att jobba utomhus året runt, men nu skulle jag inte byta till ett inomhusjobb. Varje säsong har lite olika arbetsuppgifter som gör att det blir en bra variation i jobbet.”

TEXT: Johan Svenlin