Onko suku sinulle tärkeä?



Berit Bodin

 

Berit Bodin, Oravainen

On, etenkin kaksi lastani ja siskoni. Tapaan usein tytärtäni, hän asuu vain 12 kilometrin päässä ja hänellä on viisi lasta. Poikani asuu vähän kauempana, Vöyrillä. Siskoni asuu Ruotsissa, mutta hänellä on miehensä kanssa mökki kotikylässämme, joten käymme toistemme luona usein silloin, kun he ovat täällä.



Peter Strand

 

Peter Strand, Oravainen

Kyllä, mutta emme nykyään tapaa kovin usein, lähinnä hautajaisissa. Asumme hajallaan eri puolilla aluetta, ja ne, jotka ennen pitivät sukua koossa, ovat nyt vanhoja. Vaimon puolella sukua pidetään paremmin yhteyttä ja kyläillään toistensa luona. Yhteydenpitoa auttaa, kun on samanikäisiä lapsia.




Jussi Mäenpää

 

Jussi Mäenpää, Kortesjärvi

No, minulla on täällä kylällä vain pari serkkua, joita tapaan yleensä noin joka toinen kuukausi. Juomme kahvit, katsomme tv:tä ja puhumme niitä näitä. Heidän kanssaan on helppo tulla toimeen, koska olemme tunteneet toisemme koko ikämme. Asuin Ruotsissa yhden talven 1950-luvulla, kun vielä tarvittiin passia, mutta muuten olen asunut täällä.



Minna Hirvijärvi

 

Minna Hirvijärvi, Koskenkorva

On, kyllä se on. Minun sukuni on aika paljon tekemisissä, kyläilemme toistemme luona säännöllisesti ja pidämme muutenkin yhteyttä. Ei siinä tarvita mitään erityistä juhlaa tai järjestelyjä, tärkeintä on, että voi piipahtaa toisten luona ja pysyä ajan tasalla, mitä heidän elämäänsä kuuluu.


KUVAT: Karolina Isaksson