TALANDE SIFFROR. Uppgifterna om elkostnader bakåt i tiden är riktgivande och ska inte uppfattas som faktureringsunderlag, påminner Robert Ståhl.
Karolina Isaksson

Håll koll på din elförbrukning

Herrfors

Hur mycket el gick det hemma i år jämfört med fjolåret? Berodde det på utomhustemperaturerna eller på familjens elsparkampanj? Och vad kostade elen? Många elkunder uppskattar möjligheten att följa upp hushållets elförbrukning och nu uppdaterar Herrfors tjänsten med nya lättanvända funktioner. Under sommaren kommer också en ny mobilapp att presenteras för Herrfors elkunder.

”Kunderna kan till exempel jämföra februari 2016 med samma månad året innan och se hur mycket el de använde vid en viss tidpunkt. Det går också att få lättöverskådliga uppgifter om den egna elförbrukningen på dygns- eller timnivå”, berättar Robert Ståhl, it-chef på Herrfors.

Han hoppas att kunder hör av sig med synpunkter och önskemål om vilka funktioner de vill ha, så att appen kan vidareutvecklas.

”Vi har sett att allt fler aktivt följer den egna förbrukningen, inte minst de kunder som har elavtal knutet till elbörsens spotpriser.”

Uppgifterna kommer man åt via Herrfors webbplats efter att man loggat in sig med förbrukningsplatsnummer och kundnummer.