Aamutunnit tien varrella ovat luontoelämys. Marko Niemonen otti tämän kuvan Kannuksessa aamuneljältä lähtiessään töihin. Pyöräilyretken päätteeksi kelpaa myös pulahdus.
Marko Niemonen

Pyöräile töihin

Vetelin Energia

Vetelin Energian toimitusjohtaja Marko Niemosen ja käyttöpäällikkö Markus Päivärinnan välisenä haasteena alkanut tempaus on muuttunut perinteeksi – molemmat herrat pyöräilevät töihin joka vuosi ennen loman alkua. Ja nyt he haastavat muitakin mukaan.

”Ensimmäisenä vuonna lähes kaikki työntekijät osallistuivat tempaukseen, viime vuonna noin puolet. Alun perin ajattelimme pyöräillä töihin viimeisenä päivänä ennen lomaa, mutta kesällä aiomme pitää yhteisen Pyöräile töihin -päivän 4. kesäkuuta. Tällä tavalla kaikki voivat osallistua riippumatta siitä, milloin he lomailevat. Samalla haastamme muutkin konsernilaiset pyöräilemään töihin juuri sinä päivänä”, Marko Niemonen kertoo.

Päivämäärä on valittu tarkkaan. Marko Niemonen nauttii alkukesästä ja etenkin varhaisista aamutunneista, kun luonto heräilee. Koska hän itse asuu Kannuksessa ja kollega Markus Päivärinta Sievissä, heillä on rutkasti aikaa nauttia pyöräilyretkestä.

”Meillä on molemmilla noin 75 km töihin, joten jos haluamme olla seitsemältä perillä, meidän täytyy lähteä aamuneljältä. Silloin maantiellä on vielä rauhallista ja mukavaa eikä liikaa liikennettä.”

Marko Niemonen esittää haasteen myös alan muille yrityksille:

”Välillä kannattaa pyöräillä töihin. Se on hyväksi ympäristölle ja myös terveydelle.”

Pyöräilykampanjan tarkoituksena on kannustaa terveellisempään elämäntapaan ja yrittää houkutella useampia hyödyntämään yrityksen pyöräetua.