3 | 2016

Videor från Katternögruppen

 

<
>

Min energi – Röster om personliga kraftkällor

 

Osmo Ojala

Jag har en ganska jämn energinivå som jag upprätthåller genom att röra på mig själv och röra mig bland människor. Vardagsmotion får jag genom trädgårdsjobb under sommarhalvåret och snöskottning under vintern. Det är belönande på många sätt och jag hör till de få som faktiskt gillar att städa hemma, för att resultatet blir så synligt. Förr när jag skulle skriva ledare om något komplext fenomen, tog jag ofta en promenad. När jag kommit till Järviseutu-huset hade resonemangen vanligtvis fallit på plats.

Ibland är det trevligt att titta på när andra rör på sig. Jag tillbringar rätt mycket tid som bänkidrottare på lokala fotbollsmatcher.

Här i Jakobstad avhandlar jag aktuella händelser i två olika kaffegäng, och i somras deltog jag och min fru i en stor Rotary-konferens i Hamburg. Roliga, slumpartade möten med människor ger mig väldigt mycket energi. Att följa med sonens trebarnsfamilj likaså.

Maria Sorvisto

Jag visste ungefär vad som väntade mig när jag började på nya jobbet, men jag har ändå överraskats av att det händer så otroligt mycket just nu i Ylivieska. Min kalender är ofta fulltecknad med möten och åtaganden, men det är lätt att ha en hög motivation på arbetet när man får jobba i en stad som växer och mår bra.

Hans Mäenpää

Mina målsättningar ger mig energi att stiga upp för att träna varje morgon 4.30, strax innan väckarklockan ringer. Det är också motiverande att märka att jag fortfarande blir bättre, vid 39 års ålder. Inför den här skidsäsongen siktar jag på att bli åtminstone bland de fyrtio bästa i varje lopp där jag deltar. Brorsönerna Viktor och Hannes säger att de ska slå mig i vinter, men jag gör allt för att hålla dem bakom mig, åtminstone tills jag fyllt 40.

▼ Visa fler... ▼