Sofia Boman lenkkeilee mielellään muiden kanssa kuntopolulla.
Karolina Isaksson

Juoksemisesta kiltimmäksi

Sofia Boman hengähtää hetken juostuaan Uudenkaarlepyyn kuntopolulla. On keskiviikkoilta, ja hän on juuri laittanut ryhmän aikuisia polkujuoksijoita tekemään intervalliharjoituksia.

”Minut löytää täältä iltaisin. Intervallitreenit ovat yksinään aika ikäviä, mutta mukavassa seurassa kaikki tuntuu paljon helpommalta. Minun täytyy valmentajana kannustaa kaikkia ja levittää myönteistä ilmapiiriä. Olen huomannut, että pysyn myös kiltimpänä, kun pääsen juoksemaan. Se antaa minulle energiaa”, hän selittää.

Lenkkeilyn lisäksi Sofia saa iltaisin venyä kuljettajaksi, kun hän kuskaa lapsiaan harrastuksiin.

”Meidän perheellä on paljon harrastuksia, muun muassa sähly ja taidekoulu.”

 

Sofia on elokuusta lähtien työskennellyt Nykarleby Kraftverkin talousassistenttina.

”Olin aloittamassa viidettätoista vuottani kirjanpitotoimistossa, kun tämä tilaisuus tarjoutui. Minulla oli edellisessä työpaikassani monta asiakasta, ja ehdin vain raapaista pintaa. Täällä saan keskittyä yhteen yhtiöön, mistä pidän.”

Talousassistenttina Sofia toimii talouspäällikkö Pekka Siekkisen oikeana kätenä ja huolehtii kirjanpidosta, laskutuksesta ja asiakaspalvelusta.

”Tämä on vaihteleva työ, ja etenkin asiakaskontaktit ovat minulle hyvin antoisia, sillä olen puhelias ihminen.”

Sofian ääni onkin jo tullut tutuksi monille yhtiön asiakkaista.

”Saamme paljon puheluita huolestuneilta asiakkailta. He ovat lukeneet lehdistä sähkön hinnoista ja pyytävät meiltä neuvoa. Emme voi toimistossa tehdä paljoakaan sähkön hinnoille, mutta keskustelemme asiakkaiden kanssa heidän mahdollisuuksistaan vaikuttaa sähkölaskuihin. Usein puhelun päätteeksi he toteavat, etteivät asiat sittenkään ole niin huonosti.”

Sofia näkee työnantajan paikallisen yhteyden vahvuutena.

”On tietenkin eduksi, että asiakkaat voivat soittaa jollekin tuntemalleen henkilölle. Olen itse asunut Uudessakaarlepyyssä lähes koko elämäni, lukuun ottamatta muutamaa Vaasassa vietettyä vuotta. Olen siis paljasjalkainen uusikaarlepyyläinen”, Sofia Boman kertoo.

TEKSTI: Johan Svenlin