Nicolas Dress valitsi syksyisen Uudenkaarlepyyn Afrikan sijasta.
Karolina Isaksson

Vanha voimala saa uuden automaation

Uudenkaarlepyyn Voimalaitos

Nyt kun uusi 2,2 MW:n vesivoimalaitos on pyörinyt lähes kaksi vuotta ongelmitta, uudistaa Uudenkaarlepyyn Voimalaitos myös vanhemman, 4,5 MW:n voimalaitoksen vastaavalla automaatiolla.

”Pian voimme jakaa tuotannon kahdelle koneelle optimaalisella tavalla, joka myös ottaa huomioon sähkön hintojen tuntivaihtelut sähkömarkkinoilla”, kertoo Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen käyttöpäällikkö Markus Backlund.

Vesivoimalaitoksen pyörittäminen sähkömarkkinoiden kysynnän mukaisesti – jarruttamalla yöllä ja kaasuttamalla päivällä – antaa lisäksi suuremmat tulot verrattuna siihen, jos voimalaa ajettaisiin jatkuvasti tasaisella teholla.

Koko vanha järjestelmä uusitaan: kaikki automaatiokaapeista jokaiseen yksittäiseen signaalikaapeliin voimalaitoksen eri ohjauslaitteiden ja automaation välillä. Saksalaisyritys Andritz toimitti tälläkin kertaa turbiinin ja siihen kuuluvan automaation, ja yritys lähetti taas Nicolas Dressin suorittamaan itse työn. Dressille koko maailma on hänen työpaikkansa, ja tällä kertaa hän sai valita Afrikan tai syksyisen Uudenkaarlepyyn välillä.

”Tuntuu hyvältä, että Dress valitsi juuri meidät, sillä hän oli täällä myös viimeksi, kun otimme uuden turbiinin käyttöön”, Backlund kertoo.