Morgontimmarna längs vägen är en naturupplevelse. Den här bilden tog Marko Niemonen när han startade vid fyratiden på morgonen.
Marko Niemonen

Ta cykeln till jobbet

Vetelin Energia

Det som började som en utmaning mellan bolagets vd Marko Niemonen och driftchef Markus Päivärinta vid Vetelin Energia har nu blivit en tradition – varje år inför semestern tar de båda herrarna cykeln till jobbet. Och nu utmanas fler att haka på.

”Det första året deltog nästan alla anställda och i fjol var ungefär hälften med. Ursprungligen tänkte vi att vi cyklar till jobbet den sista dagen inför semestern, men i sommar siktar vi på att ha vår gemensamma Ta cykeln till jobbet-dag den 4 juni, på det sättet kan alla delta oavsett när de har ledigt. Samtidigt utmanar vi också alla andra inom koncernen att ta cykeln till jobbet just den dagen”, säger Marko Niemonen.

Datumet är särskilt utvalt. Marko Niemonen njuter av försommaren, och speciellt de tidiga morgontimmarna när naturen håller på att vakna. Eftersom han själv bor i Kannus och kollegan Markus Päivärinta i Sievi så har de gott om tid att njuta av turen.

”Vi har båda cirka 75 kilometer till jobbet, så för att vara framme vid sju behöver vi starta klockan 4. Då är det ännu lugnt och skönt på vägarna och inte så mycket trafik.

Marko Niemonen passar också på att utmana andra företag i branschen:

”Testa att välja cykeln åtminstone ibland, det är bra både för miljön och för din egen hälsa.”

Förutom att uppmuntra till en hälsosammare livsstil är cykelkampanjen också ett sätt att försöka locka fler att använda företagets cykelförmån.