PREMIÄR. Katternötidningen kan numera läsas som webbmagasin och kan läsas också i mobilformat, berättar Natalie Lassila och Jakob Wikström.

Katternötidningen nu både på platta och papper

Nu kan du dela och gilla Katternös artiklar på sociala medier. När detta nummer kommer ut är det samtidigt premiär för e-Katternötidningen.

”Innehållet är det samma som i papperstidningen, men vi har utformat en digital version som gör innehållet lättillgängligt för alla som vant sig vid att läsa på skärm”, säger Jakob Wikström, vd på Wikström Media, som utvecklat Katternötidningen för webben.

Papperstidningen kommer som tidigare att delas ut till kundernas postlådor och e-tidningen blir snarast ett komplement som ytterligare ökar spridningen. Artiklarna blir nu också lättare att hitta med sökmotorer.

”Utgångspunkten har varit att överföra stilen och tankesättet i Katternötidningen till ett webbmagasin, men rent layoutmässigt är det två olika sätt att göra tidning”, säger Natalie Lassila, grafisk formgivare på Wikström Media.

”Papperstidningen är uppskattad bland annat för att den är lättöverskådlig. I mobilen däremot ser man bara en sak i gången och därför har vi jobbat hårt för att artiklarna och reportagen ska följa varandra på ett logiskt sätt”, förklarar Jakob Wikström. E-tidningen fungerar i alla typer av enheter – smartphone, surfplatta, laptop eller bordsdator.

”För den som vill läsa äldre nummer av Katternötidningen finns de fortfarande tillgängliga för nedladdning i pdf-format från Katternös hemsida.

Adressen till den digitala Katternötidningen är katternodigital.fi.